Андре Хътсън премина в Лотоматика Рома


Андре Хътсън премина в Лотоматика Рома
Андре Хътсън
01-08-2008 16:21

Американското крило Андре Хътсън стана играч на Лотоматика Рома, след като по-рано днес подписа едногодишен договор с италианския клуб.

29-годишният Хътсън идва от турския Ефес Пилзен, където през миналата година вкарваше по 11.9 точки и вземаше 5.8 борби в 19 мача за отбора в Евролигата. Преди това той игра за гърцкия Паниониос и дори гостува в България с отбора си за мача от турнира на ФИБА срещу ЦСКА София.
 
Освен тези отбори, Хътсън е обличал екипите на Урал Грейт в Русия, Македоникос и Маруси в Гърция, както и в Наполи в Италия. Хътсън бе в основата на успеха на Македоникос през 2004/05 година, когато те стигнаха финал за купата на УЛЕБ. Тогава американското крило имаше средно по 16.3 точки на мач. Той игра и финал в Гърция през 2004 година с отбора на Маруси. През 2001 година той спечели титлата в NCAA с отбора на своя университет Мичиган Стейт.
 
"Хътсън е много опитен играч, добър стрелец и овладява много борби в подкошието", казва генералният мениджър на Лотоматика Деян Бодирога. "Той е тежко крило, което може да ни помогне и на позиция 5 в подкошието. Доказал се е като полезен играч, а и идва след силен сезон с Ефес Пилзен. Ще ни помогне доста."
 
СПИСЪК НА ПО-ВАЖНИТЕ ТРАНСФЕРИ В ЕВРОПА

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи