Кадетките на Гърция взеха реванш


Кадетките на Гърция взеха реванш
България (16)
02-08-2008 15:19

Кадетките на Гърция взеха убедителен реванш над състава на България във втората контрола между двата състава, проведена в спортния комплекс в град Правец. След като снощи нашите баскетболистки победиха с точка разлика, днес гъркините ни биха с 58-36.
 
Още след първата част гостенките поведоха с 11 точки разлика (21-10) и оттам до края на срещата контролираха срещата. Във втората четвърт момичетата на Борислава Мандур и Ивайло Христов отбелязоха 13 точки, а в следващите две части слабото нападение стигна до същото постижение и закономерно се стигна до тази загуба. Тя обаче идва точно навреме, за да свали баскетболистките ни на земята преди решителните битки на Евробаскет 2008 в дивизия В, който започва следващия петък в Ботевград и Правец.
 
Както и вчера, така и днес най-резултатна за България бе Памела Дечева. Тя единствена завърши в двата дни с двуцифрен точков актив като днес се отчете с 16 точки. В същото време Дечева направи и най-много грешки от българския отбор – 7, а отборно нашите завършиха с 26-прекалено много дори и за една контролна среща.
 
Освен многото технически брак за разлика от снощния мач България загуби борбата под коша, където нашите хванаха едва 21 срещу 43 овладени топки от съперника.
 
Най-добра за Гърция отново бе Зафира Ямпани, която завърши с нов дабъл дабъл ва рамките на двете контроли, този път с 16 точки и 17 борби.. Освен това тя добави 5 асистенции и 3 отнети топки за коефициент от 33, най-много в мача.
 
Евробаскет 2008 в дивизия В стартира в петък, а нашите баскетболистки почиват в първия ден. Още във втория обаче съперник ще бъде най-сериозния съперник в нашата група – съставът на Словения.
 
Освен тях в нашата група B на турнира са кадетките на Люксембург, Ирландия и Швейцария, а в крайното класиране от този шампионат първите два състава добиват право да играят в по-горната дивизия А.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧ НОМЕР 2 БЪЛГАРИЯ (16) – ГЪРЦИЯ (16)

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи