Евроинс-Черно море стартира подготовка с шест баскетболисти


Евроинс-Черно море стартира подготовка с шест баскетболисти
Макинтош ще закъснее за подготовката
04-08-2008 14:28 | в-к Черно море

С шестима баскетболисти стартира днес наставникът на "Евроинс-Черно море" Даниел Димитров подготвката на състава за новия сезон, съобщава в-к Черно море. Към групата се чакат и националите, които играят в първенствата за подрастващи - до 18 и до 20 г.
 
Американският център Томас Ърл пристига за проби. Той има препоръки от Колежанския шампионат на САЩ. До края на седмицата Даниел Димитров трябва да вземе решение кой чужденец, освен нашия Николай Балев ще е на този пост. Пристигат още двамата подписали договори чужденци - американецът Макинтош и сърбинът Бойович. Националите пристигат на 2 групи - 20 и 30 август.
"Отборът реално ще е в пълен състав на 1 септември - каза Даниел Димитров. - Остава около месец да се подготвим за Балканската лига и първенството."

Вторият сърбин, който се чака е играл последно в Динамо Букурещ. 30-годишният Ершид Люица е висок 208 см - колкото конкурента си Ърл.

До края на седмицата ще се наблегне на бягането. Специално заради новите попълнения се предвижда и влизане в залата. "На 10 заминаваме на лагер в Боровец и трябва да знам кои ще бъдат в състава. Затова и най-късно в събота ще обявя както центъра, така и своят помощник", разкри Даниел Димитров.

Той се притеснява, че няма варианти за контроли, но е уверен в преценката си. Няма вариант двамата да останат, а качествата на попълненията ще се разберат в контрола в края на месеца с отбор от Бурса.

Левен Белберов вече не влиза в плановете на треньора.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи