АЛБА Берлин подписа с Ансу Сесей


АЛБА Берлин подписа с Ансу Сесей
Ансу Сесей в Алба Берлин
05-08-2008 14:59 | Александър Сотиров

Отборът на АЛБА Берлин, участник в тазгодишното издание на най-престижния клубен турнир - Евролигата, се подсили с добре познато име. Немският тим парафира контракт с крилото Ансу Сесей за 1+1 година.
 
През изминалия сезон 206-сантиметровият американец (с произход от Сиера Леоне) защитаваше цветовете на друг участник в Евролигата - италианския Армани Джийнс Милано. За 14 срещи той записа по 10.5 точки, 4.9 борби и 1.4 откраднати топки средно на мач. Преди да заиграе в Милано, Сесей отново се подвизаваше в първенството на Апенините - с тимовете на Елдо Наполи, Монтепаски Сиена и Розето.

Ансу има и опит отвъд океанa - в лигата на извънземните. Там има изиграни четири сезона или общо 127 срещи с екипите на Сиатъл и Голдън Стейт. Средните му показатели са 3.2 точки, 1.8 борби и 0.5 асистенции. Най-силно се представя в новобранския си сезон, записвайки по 6.4 точки, 2.2 борби и 0.9 асистенции за 15 минути средно на мач.

Други нови попълнения в тима от Берлин са Рашад Райт (Ефес Пилзен), Адам Чъб (Артланд Драгонс), Андреас Зайферт и Оливър Клей (юноши) и Щефан Хаман (Брозе Баскетс). Също така с тима преподписа и опитният Драган Дойчин.
 
АЛБА е в група с отборите на ТАУ Керамика, Фенербахче Юлкер, Лотоматика Рома и Хувентут Бадалона.
 
СПИСЪК НА ПО-ВАЖНИТЕ ТРАНСФЕРИ В ЕВРОПА

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи