Ърл Бойкинс във Виртус Болоня за 3.5 милиона долара


Ърл Бойкинс във Виртус Болоня за 3.5 милиона долара
Бойкинс впечатлява с ръста си (AP Photo)
06-08-2008 10:43

За това колко много полудя трансферния пазар в Европа през това лято говори и последния контракт, подписан от високият едва 165 сантиметра Ърл Бойкинс в италианския Виртус Болоня. 32-годишния плеймейкър ще получи следващата година 3.5 милиона долара след като досега получаваше само по 350 хиляди долара на сезон в последния си клуб - Шарлът Бобкетс.


По предварителни данни Бойкинс ще бъде най-скъпоплатения баскетболист в Италия, ако разбира се нов трансферен бум не го измести от челната класиране. Само един друг баскетболист, по-нисък от него е играл в НБА и това е Мъгси Богс (163 сантиметра).
 
След като завърши Университета на Eastern Michigan, Бойкинс играе от дълго време в НБА (10 години). За това време той е минал през Ню Джърси Нетс, Кливлънд Кавалиърс, Орландо Меджик, Лос Анджелис Клипърс, Голдън Стейт Уориърс, Денвър Нъгетс, Милуоки Бъкс и Шарлът Бобкетс. Той е поредния играч от НБА, който акостира в европейски клуб през това лято. Преди него това сториха Карлос Аройо, Джош Чилдръс, Ненад Кръстич, Бощян Нахбар, Хуан Карлос Наваро, Карлос Делфино, Хорхе Гарбахоса и Примож Брезец.
 
През цялата си кариера в НБА, Бойкинс прави по 9.4 точки средно на мач въпреки малкия си ръст. Най-добрия му сезон е този през 2006/07, когато прави средно по 15.0 точки на мач за Денвър и Милуоки.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи