Леброн Джеймс би дошъл в Европа, ако му дадат 50 милиона долара


Леброн Джеймс би дошъл в Европа, ако му дадат 50 милиона долара
Леброн Джеймс (AP Photo)
06-08-2008 17:13

Леброн Джеймс би взел под внимание оферта от Европа, ако му бъдат предложени 50 млн. долара. ESPN.com цитира източник близък до звездата, който твърди, че е възможно той да играе в Европа, ако някой му предложи тази сума за година. Сайтът казва също, че ЦСКА Москва и Олимпиакос вече са осъществили контакт с Джеймс, но не е говорено сериозно за договор.
 
Джеймс би бил най-голямата звезда, който да направи скок он НБА в Европа. Това лято вече девет го направиха - Джош Чилдрес, Карлос Аройо, Карлос Делфино, Хорхе Гарбахоса, Примож Брезец, Хуан Карлос Наваро, Бощян Нахбар, Ненад Кръстич и Ърл Бойкинс.
 
Леброн обаче е един от играчите, които лигата не би си позволила да изгуби, тъй като е сериозен комерсиален продукт.
 
Президентът на НБА и на баскетболните операции на лигата Джоел Литвин не изглеждаше притеснен. "Ще бъде разочароващо да изгубим една от нашите звезди, но въобще не се притеснявам, че най-добрите играчи ще играят и за в бъдеще в НБА. Ще бъда изненадан, ако някоя от най-големите звезди отиде в Европа, но ако все пак стане ще се намери кой да попълни празнината."
 
Все пак още един неназован източник казва, че ако Леброн напусне лигата, това ще е само за година или две, за да популяризира още повече името си отвъд океана. Целия план е в крачка с целта на Леброн да стане милиардер в близките години.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи