Рилски спортист ще играе в Балканската лига


Рилски спортист ще играе в Балканската лига
Рилски спортист ще играе в Балканската лига
08-08-2008 11:38

Отборът на Рилски спортист от Самоков бе приет в Балканската баскетболна лига и ще участва в дебютния сезон на международното състезание. Тимът става третият български представител в Лигата след Левски и Евроинс Черно море, които също ще играят в надпреварата.
 
БК Рилски спортист заменя македонския Струмица, който бе изваден от Балканската лига заради финансовите си проблеми. Клубът от Самоков демонстрира сериозен потенциал и амбиции, които съответстват на изискванията на БИБЛ.
 
Приемането на Рилски спортист на мястото на Струмица не води до никакви промени в системата или програмата на Балканската лига за сезон 2008/2009 и отборите в двете групи остават същите. Отборът от Самоков ще се включи с програмата, която бе изтеглена за Струмица. Така в първия кръг от надпреварата на 8-ми октомври един срещу друг ще се сблъскат двама македонски специалисти – новият настваник на Рилски спортист Александър Тодоров срещу Марин Докузовски с неговия Работнчики Скопие. В група В са още тимовете на Динамо Букурещ, Левски и Мега Монта от Белград. Остава да се определи последния участник в тази група, който по предварителни данни трябва да дойде от Гърция.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи