Изтече срокът за записване в шампионата на България, отборите ясни по-късно


Изтече срокът за записване в шампионата на България, отборите ясни по-късно
08-08-2008 16:26

Вчера изтече крайният срок за записване на отборите за участие в женската и мъжката А групи. Всички клубове, желаещи да участват трябваше да представят до 7 август в БФБ официална заявка за участие, подписана и подпечатана от лице, което има право да представлява клуба, както и да внесат по банков път депозит за участие в размер на 3 000 лева.
 
Всички отбори, които ще участват в тези две държавни първенства ще бъдат анонсирани веднага след края на Европейското първенство за кадетки, което се провежда в Ботевград и Правец. От БФБ предпочитат да не съобщават засега имената на тимовете, а да изчакат до края на другата седмица и до тогава да бъдат прибавени евентуални закъснели да се включат в срока клубове. От баскет централата увериха, че всички отбори които имат желание и са внесли депозита ще бъдат включени, дори и да са закъснели да подадат заявките си в срок.
 
Отобрите, участници в женското първенство се предвижда да бъдат от 8 до 10, а самия шампионат се предвижда да стартира в края на октомври. Втора женска група няма да има, а се предвижда създаването на девическа група по подобие на младежката.
При жените първите 8 отбора в крайното класиране ще играят в плейофите на шампионата.
 

Отборите извън Националната Баскетболна Лига при мъжете, които имат желание да играят в А група ще бъдат разпределени на териториален принцип – Запад и Изток. Те ще играят на разменено гостуване по сис­темата "всеки срещу всеки" след което ще създадат една сборна група като резултатите от срещите между тях в първия се зачитат. Интересното при тях е, че нямат право на участие в плейофите на първенството. За тях се класират само отборите от НБЛ. На отборите от мъжката А група им остава правото да заяват участие в турнира за купата на България. Мъжката А група е предвидена да стартира на 26 октомври.


Коментари
winbet
ИНТЕРЕСНО ОТ МРЕЖАТА
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи