България победи Белгия в първата контрола


България победи Белгия в първата контрола
Българите спечели първата контрола (Gong.bg)
08-08-2008 21:45

Мъжкият национален тим на България победи победи Белгия в първата от двете контроли със 78-66. Мачът се игра пред около 150 зрители в зала „Универсиада”, а утре от 18.30 двата отбора ще премерят отново сили.
 
Нашите баскетболисти не разкриха пълните си възможности и въпреки това спечелиха без особено напрежение срещата. Белгииците играха без двама от основните си състезатели, звездите Аксел Ервел от Реал Мадрид, както и играещия в НБА за Лос Анджелис Лейкърс Дидие Илунга-Мбенга. Още от самото начало българите поведоха в резултата и само в определни моменти от срещата белгийците успяваха да намалят разликата. На почивката разликата бе 9 в полза на момчетата на Пини Гершон (40-31), а през второто полувреме след серия от 12 безответни точки дори стигна 18.  
 
Дебют за първия тим направи Божидар Аврамов, който влезе през второто полувреме и за 12 минути остави добри впечатления като завърши с 8 точки и 2 асистенции.
 
Американският плеймейкър с български паспорт Ибрахим Джабер отново остави добри впечатления, особено с играта си в защита. Той отбеляза само 7 точки, но пък открадна 4, овладя 6 топки в защита и направи 2 „чадъра”.
 
На скамейката на българите бе Кейдрън Кларк, но той не бе по екип и не влезе в игра. Другият американец, който получи български паспорт наскоро Кейзъл Уесън тази сутрин си замина от България и ще се възстановява от операция на коляното. Очевидно става, че Пини по всяка вероятност ще гласува доверие на Джабер в предстоящите квалификации.

Филип Виденов бе най-резултатен с 21 отбелязани точки, а много добро включване като резерва направи Стефан Георгиев – 13 точки, 7 борби и 2 асистенции.
 
Пини Гершон използва общо 14 баскетболисти в игра като даде шанс на всички, които бяха по екип и записани за мача.
 
За гостите Домиан Лубри отбеляза 12, а състезателя на Виртус Болоня Димитри Лауерс завърши с 11 точки.
 
След утрешната среща с белгииците на България остава да изиграе още три контроли следващата седмица – една срещу Македония и две срещу Румъния преди началото на евроквалификациите.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ - БЕЛГИЯ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи