Гурович и Милоевич подписаха с Галатасарай


Гурович и Милоевич подписаха с Галатасарай
Гурович ще играе в Турция
08-08-2008 23:19

Галатасарай Кафе Краун привлече две крила в петък подписвайки с бившите съотборници и сънародници Милан Гурович и Деян Милоевич. Гурович е избиран за най-полезен играч в УЛЕБ, помогна на Проком да вземе титлата в Полша миналия сезон, а Милоевич идва от Памеса. Двамата са играли заедно в Партизан и националния отбор на Сърбия.

Гурович е един от най-добрите вкарвачи изобщо в Евролигата. Той имаше средно по 15.3 точки и 4.8 борби в 12 мача в това клубно издание миналия сезон за Проком. Предишната година в Цървена Звезда той правеше средно по 25.9 и 5.3 в УЛЕБ. Гурович е играл също и за Уникаха, Ховентут и Барселона в Испания, в АЕК и Перистери в Гърция и Войводина и Партизан в Сърбия. С националния тим на Югославия той стана световен шампион през 2002.

Милоевич е отличен вкарвач и борец, който допълва прекрасно Гурович на другото място на крилото. Миналия сезон в УЛЕБ той правеше средно по 12 точки, 5.5 борби и 2.8 асистенции на мач. Милойевич започна кариерата си във ФМП Железник, а след това игра и за Будучност Подгорица преди да подпише в Партизан. Той бе част и от националния отбор на Югославия, спечелил Европейската титла през 2001.
 
СПИСЪК НА ПО-ВАЖНИТЕ ТРАНСФЕРИ В ЕВРОПА

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи