Литва детронира олимпийския шампион Аржентина


Литва детронира олимпийския шампион Аржентина
Марийонас Петравичус атакува (Reuters)
10-08-2008 15:47

Големи усилия бяха необходими на настоящия олимпийски шампион Аржентина да се върне в мача и изравни резултата срещу Литва, но Линас Клейза ги наказа с тройка 2.1 секунди преди финалната сирена за победата на отбора си със 79-75 в мач от група А.
 
Литовците заслужено спечелиха след като водеха почти през цялото време. Разликата 3:23 минути преди края бе 11 точки (75-64) в тяхна полза и мачът изглеждаше решен. Но аржентинците не се предадоха и след 11 поредни точки изравниха след кош на Луис Скола за 75-75 минута и половина преди края. Последваха разменени безплодни атаки на двата отбора преди Клейза да нанесе решителния удар за Литва.
 
„Не беше трудно да вакрам,” каза Клейза след срещата. „Бях абсолютно сам и беше задължително да вкарам. Щастливи сме, че спечелихме, но има още много мачове да се изиграят. Бихме един много добър отбор, но трябва по-бързо да го забравим и да гледаме напред.
 
Петима литовци завършиха с двуцирен актив, а Клейза бе най-резултатен с 13 точки. Центърът Робертас Явтокас добави 12, а Шарунас Ясикевичус, Рамунас Шишкаускас и Марийонас Петравичус добавиха по 10.
 
Звездата на Сан Антонио Спърс Ману Джинобили вкара 19, а Андрес Ночиони добави 15 за Арженитина. Двамата обаче бяха по 1 от 7 от тройката.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛИТВА - АРЖЕНТИНА

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ
 

ГРУПА А
 

ГРУПА В
 

ВРEМЕННИ КЛАСИРАНИЯ В ДВЕТЕ ГРУПИ
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАДА 2008
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАДА 2008


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи