Украински талант подписа с женския Лукойл


Украински талант подписа с женския Лукойл
Олена Самбурска в Лукойл Нефтохимик
12-08-2008 12:23

Женският тим на Лукойл Нефтохимик привлече и украинка за предстоящия сезон. Договор с клуба подписа 19-годишната Олена Самбурска, която за първи път напуска родината си да играе в чужбина. През последните две години тя носеше екипа на Олимп НАЕК от Южноукраинск.
 
Самбурска е незименен участник във всички национални гарнитури за възрастта си от 2005 година насам. Тя участва това лято на Евробаскет 2008 за девойки (20), дивизия А, което се проведе в Киети (Италия). В изиграните си 8 мача там тя е третата по резултатност украинкска състезателка с 10.8 точки на мач, а освен това добави средно по 2.4 борби, 1.9 отнети топки и 1.5 асистенции.
 
Миналата година за Олимп НАЕК в Балтийската лига Самбурска бележи по 16.1 точки средно в 12 мача.
 
Високата 173 сантиметра баскетболистка играе на позиция 2 и става поредното ново попълнение на тима от Бургас. Преди нея в отбора се завърнаха Силвия Пеева, Елена Йоловска и Дион Браун. Другата американка, която ще започне подготовка на с тима, е Рейчъл Войдовски, но както вече писахме тя ще бъде изпробвана преди да стане състезателка на Лукойл Нефтохимик до края на сезона.
 
В отбора бяха включени още талантите от школата на клуба Станислава Мирчева и Габриела Костова, както и младата надежда от Пловдив Антоанета Николова. От миналогодишния състав на Лукойл Нефтохимик засега остават само Анна Соколан, Маргарита Илиева и Даниела Георгиева.
 
Отборът стартира подготовката си за новия сезон на 1 септември, а старши треньорът Петко Маринов вече има и помощник в лицето на Цветан Петков.

СПИСЪК НА ПО-ВАЖНИТЕ ТРАНСФЕРИ ПРИ ЖЕНИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи