Ямбол започна подготовката за новото първенство


Ямбол започна подготовката за новото първенство
Скуматов (вдясно) ще се присъедини по-късно
12-08-2008 13:06 | yambolbasketball.com

Четири дни преди предварително обявената за начало на подготовката дата 15 август шестима баскетболисти започнаха тренировки с баскетболния Ямбол, съобщава yambolbasketball.com.
 
В отсъствието на Иван Чолаков, който се връща в Ямбол от Европейското първенство в Латвия по-късно днес, първите две занимания бяха водени от неговия помощник Дечо Коешинов. Поради течащ ремонт в зала "Диана" бе направен крос в градската градина. Играчите трениращи на този етап са капитанът Станислав Говедаров, Стойо Чолаков, три момчета от юношеския отбор и новопривлеченият Стоян Петков от Сливен, който трябва да предаде по-голяма дълбочина на пейката.
 
До 15 август в подготовката трябва да се включат Иван Марчев и пристигащият на 14 август от Украйна Кирило Скуматов. На двамата национали, включени в националния отбор мъже до 20 години Павел Маринов и Димитър Василев ще бъде дадена няколкодневна почивка преди да се присъединят към подготовката.
 
До края на тази седмица ще се разбере дали Димитър и Мартин Хорозови, както и Мартин Дурчев ще останат в Ямбол. Те искат да проведат разговор с Иван Чолаков преди да решат своето бъдеще.
 
Независимо кои от миналогодишния отбор ще останат и за новия сезон задължително ще се търсят нови играчи на позиция 1 и 5, които по всяка вероятност ще бъдат чужденци.
В близките дни Дечо Коешинов ще вземе решение дали да продължи спортната си кариера или изцяло ще се посвети на треньорската кариера.
 
След приключване на Европейското първенство за кадети, в което участие ще вземат двама баскетболисти на БК”Тигър” Христо Господинов и Павлин Иванов ще се проведат преговори с президента на техния клуб Здравко Янчев за привличането им в мъжкия отбор.
 
Ямбол ще има отбор и в новосформираната младежка лига, заявка за участие, в която трябва да бъде дадена до 31 август.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи