Мария Цанкова също с контузия, отпада за квалификациите


Мария Цанкова също с контузия, отпада за квалификациите
Мария Цанкова (FIBAeurope.com)
13-08-2008 00:26

Мария Цанкова също отпада от националния женски тим на България. Атакуващият гард, който участва и на Евробаскет 2008 за жени до 20 години в Киети е получила разтежение, което я вади от подготовката през следващите десетина дни. Това означава, че почти сигурно тя ще отпадне от основния състав за квалификациите за следващото ервопейско първенство, което ще бъде в Латвия през 2009. Старши треньорът на отбора Николай Боруков ще обяви утре състава от 12 баскетболистки за предстоящите евроквалификации.
 
Цанкова, заедно с Димана Макариева и Жаклин Златанова от националния отбор на жени до 20 години се присъединиха по-късно към подготовката на тима. На това първенство Мария игра във всичките 6 мача и вкара по 11.8 точки на среща за 26.2 минути игра.
 
Отсъствието на Цанкова допълнително ще утежни задачата на националния ни тим, който от няколко дни загуби и Теодора Петрова. След като се възстанови и при нужда, Цанкова ще може отново да помогне на тима.
 
От петък България ще участва на международния турнир „Иван Гълъбов” в Самоков, където съперници на нашите ще са Швеция и Холандия. Освен това на 20-ти и 21-ви август България играе две контроли със Словения преди първата квалификация на 27 август срещу отбора на Белгия.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи