Георги Давидов ще играе във Франция


Георги Давидов ще играе във Франция
Давидов се премести във Франция
13-08-2008 14:00

Капитанът на ЦСКА от миналогодишния тим Георги Давидов продължава кариерата си във Франция. Той подписа едногодишен договор с Андрезийо Бутеон и ще играе в четвърта френска дивизия.
 
„Много приятно съм изненадан от условията и организацията в клуба,” каза Жоро Давидов специално за BulgarianBasket.com. „Определено тръгнах с големи предразсъдъци, но всичко се промени още като разбрах за каква организация става въпрос. Отборът е доста добър, има още един чужденец – хърватин. Разбираме се чудесно с всички и съм много радостен. Мястото е много спокойно и хората са много приветливи, на 10 минути с кола съм от Сент Етиен. Чакам семейството ми да дойде през септември. Чувствам се много щастлив тук.”
 

Въпреки че е един от хората, които не са получавали заплата няколко месеца подред, Георги Давидов си остава любимец на феновете на ЦСКА. След като прекара няколко сезона в Лукойл Академик, Давидов се завърна в "червения" клуб и на 32 години бе един от основните играчи на  отбора. Той правеше средно по 12.8 точки и 5.6 борби на мач и бе един от най-добрите състезатели в тима през миналата година. Но това не е факт само през последния сезон. Без да блести, той бе един от най-постоянните играчи в първенството на страната през последните години.


Преди това 204-сантиметровият Давидов бе един от баскетболистите с най-голяма заслуга за трите шампионски титли на Лукойл Академик. В 39 мача с тях през предната година той бележи по 8.7 точки и взе по 3.6 борби средно, въпреки, че играяеше само по 19.7 минути на среща. Особено голям принос Давидов имаше по време на плейофите през по-миналото първенство, когато „осакатения вариант” на Лукойл Академик успя да защити титлата си.
 
Играчът се ползваше с голямо уважение от публиката на ЦСКА. „Червените фенове” показваха любовта си към него, дори когато не бе част от отбора през последните години. На мачовете на Лукойл Академик много често освен скандирания на името му, виждахме фенове да издигат знаме с надписи „Давидов”. За негово и тяхно съжаление Жоро трябваше да напусне ЦСКА след като не получи последните си 4 заплати от ръководството на клуба.
 
Съставът на ЦСКА бе напуснат от редица основни състезатели и все още не е ясно в какъв вид ще започне новото първенство. Без тримата си американци Майкъл Хендерсън, Лавел Пейн и Джош Уошингтън, без Христо Николов, Людмил Хаджисотиров и Георги Давидов от миналогодишната селекция. Единствените, които засега са сигурни с „червения” екип от есента според информация от клуба са Крум Дойчинов и Любен Пасков, както и новопривлечния грък Никос Бохоридис.

 

Едно обаче е сигурно, в състава на ЦСКА през новата година ще липсва един от бойците и емлематична фигура в отбора през последните години.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи