Вера Перостийска ще играе в Монтана 2003


Вера Перостийска ще играе в Монтана 2003
Вера Перостийска (снимка:Ива Иванова)
14-08-2008 11:53

Вера Перостийска подписа договор и ще играе следващия сезон в отбора на Монтана 2003. Тя се завръща в България и ще играе за тима на Славко Димитров в северозападния град.
 
Високата 196 сантиметра Перостийска игра през последните осем години в Турция и Словакия. След университета Флорида Интернешънъл, Вера бе за три години състезателка на Джейхан Беледиеси, после още четири за Чанкая Аръ Колежи, а миналата бе в отбора на Виктория Кошице.
 
В словашката Екстралига Перостийска бе основен реализатор в петицата на Виктория Кошице. За 32 мача тя е реализирала средно по 14.2 точки, 8.6 борби и 2.4 асистенции при играно време 34.1 минути на среща.
 
„След като успяхме да си върнем Румяна Николовска, мога само да съм доволен и от привличането на Вера Перостийска в нашия отбор”, заяви за BulgarianBasket.com старши треньорът на тима Славко Димитров. „Тя ще помогне много на отбора, от дълго време е в чужбина и и има вече натрупан голям опит. Статистиката й от последните години е впеатляваща, а и имахме нужда от такъв висок човек в подкошието.”
 
Димитров каза още, че търси все още гард, тъй като контузените в края на миналия сезон Гергана Илиянова и Надежда Симеонова по-всяка вероятност ще отсъстват до края на календарната година и по повод новия шампионат добави:
„Надявам се първенството през новия сезон да бъде по-интересно. Иска ми се да бъде отворена групата, без лимит за участие и да могат всички отбори да играят с по-силните. Само така и по-малките клубове ще могат да се развиват нагоре.”
 
Отборът на Монтана 2003 води подготовка в Монтана, а треньорът предвижда двуседмичен лагер в местността Растника в близост до града. Предвиждат се серия от контролни мачове, както и евентуално участие на турнир преди началото на новото първенство.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи