Последната контрола срещу Румъния е в петък от 13.00 часа


Последната контрола срещу Румъния е в петък от 13.00 часа
България излиза срещу Румъния в петък от 13.00
14-08-2008 17:45

Контролата на националния мъжки баскетболен тим с Румъния утре е изтеглена от 13.00 чaса по молба на гостите, съобщиха от БФ Баскетбол. Това ще бъде и последната проверка на нашия тим преди старта на битките в квалификациите за Евробаскет 2009.
 
До този момент България изигра 11 контролни срещи и спечели 10 от тях. Единствената загуба дойде във втория мач в Полша. Във всичките мачове Пини Гершон и помощниците му изпробваха всички възможни състезатели и вече почти са наясно със състава за предстоящите мачове.
 
Първата квалификация за европейското първенство е срещу Унгария на 20 август, идната сряда в зала „Универсиада” при свободен вход.

Освен Унгария, другите съперници в нашата група са Италия, Сърбия и Финландия. За Евробаскет 2009 се класират само първенците от всяка една от четирите групи плюс трите най-добри втори места (общо 7 отбора). Останалите 10 отбора, които не се класират директно за Евробаскет 2009 ще бъдат разделени на две групи (едната от 6 и другата от 4) в зависимост от съотношението победи/загуби в играните мачове след този първи цикъл. Групата от 6 отбора ще играят допълнителни квалификации следващото лято за 1 място, даващо право на участие на финалите в Полша, докато втората група от 4 отбори ще се бори за оставане в дивизия А на ФИБА Европа.
 
За Евробаскет 2009 вече се класираха направо без да играят квалификации 7 отбора – Русия, Испания, Литва, Гърция, Германия, Хърватия и Словения.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи