Кадетите громят Кипър с 55 точки


Кадетите громят Кипър с 55 точки
Успешен старт за кадетите
15-08-2008 19:32

Кадетите на България стартираха успешно европейското първенство за тази възраст в дивизия В, което ще продължи от днес до края на другата седмица в столицата на Босна и Херцеговина – Сараево. Българските баскетболисти разбиха с 55 точки разлика Кипър 94-39 в дебютния си мач от първенството.
 
Нашите наложиха страхотно темпо още от самото начало и докато се освестят кипърските баскетболисти, мачът бе решен. След 4-3 за България в третата минута последва 11-0 серия за 15-3 в петата, а в седмата разликата стана 18 точки – 23-5. Първата четвърт завърши при резултат 31-9, а на всички в залата стана ясно кой ще спечели мача. Въпросът бе с колко българите ще победят накрая.
 
Доминацията просължи с пълна сила във втората част за да се стигне до 51-15 на почивката за момчетата на треньорите Янко Янчев и Петър Клечков.
 
Трябваше да изминат 5 минути от второто полувреме, за да могат баскетболистите от Кипър да отбележат първия си кош след почивката. През това време българите вкараха 13 безответни точки за 64-15. Третата четвърт завърши с убедителните плюс 50 в полза на България (74-24), а в последната баскетболистите ни намалиха темпото и победиха „само” с 55 (94-39).
 
Кипърци бяха принудени да направят 29 технически грешки, а единственото което малко може да притеснява треньорското ръководство на българите е, че и нашия тим направи 19. За сметка на това пък състезателите на Янчев отнеха от съперника 21 топки и имаха значително предимство в борбата под двата коша.
 
Отборно Кипър направи сумарен коефициент всички състезатели от само 1, докато нашите завършиха със 103.
 
Георги Сираков бе най-резултатен за българския тим с 22 точки, въпреки че игра по-малко от 17 минути. 17 точки добави Павлин Иванов, а с 10 точки и 6 борби се отчете Христо Господинов.
 
Всички баскетболисти на България взеха участие в тази първа среща от Евробаскет 2008 в дивизия В, а интересното е, че няма нито един който да не се разписа в нея. Най-много игра младока, който от три години живее и играе в Дания - Тенчо Тенев – 22 минути и половина. За това време той вкара 3 точки, хвана 7 борби, подаде 3 асистенции и направи 2 „чадъра”.
 
Утре от 19.15 България играе срещу отбора на Англия, а в нашата група са още тимовете на Словения, Румъния и Швейцария.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КИПЪР (16) – БЪЛГАРИЯ (16)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ
 

ГРУПА А
 
ГРУПА В


ГРУПА C
 
ГРУПА D
 
ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНИЯ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ (16)

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи