Русия издържа само едно полувреме срещу Австралия


Русия издържа само едно полувреме срещу Австралия
Джаксън атакува през Степанова (FIBA.com)
17-08-2008 12:20

Женският тим на Русия водеше с 16 точки през първото полувреме на Австралия, но не успя да удържи срещу силната игра на Лорън Джаксън и компания през вторите 20 минути и загуби с цели 20 точки – 55-75.
 
В повторение на финала от Световното първенство през 2006 година, Австралия и Русия трябваше да излъчат кой отбор ще спечели група А след като преди мача и двата тима бяха без загубена среща. Нямаше значение за класирането за четвъртфиналите, но пък имаше такова за избягване на силния американски отбор на етап полуфинал.
 
Както и вчера, когато мъжете на Австралия разбиха Русия и ги изхвърлиха от надпреварата, така и днес жените победиха с голяма разлика рускините. Все пак жените на страши треньора Игор Грудин все още са в борбата и ще участват в елиминационната фаза.
 
Рускините започнаха много силно и благодарение на американката с руски паспорт Беки Хамън водеше на полувремето с 37-25. Нисичкият гард отбеляза 16 точки и бе с основна заслуга за този резултат в полза на Русия.
 
През второто полувреме обаче Австралия доминираше през цялото време и не само обърна мача, но и го спечели с убедителен резултат. В третата част австралийките направиха разлика от плюс 20 (30-10), което направи резултата 57-45 в тяхна полза преди последната четвърт.
 
Австралия имаше проблеми с борбата под коша през първото полувреме (24 срещу 25 в полза на Русия), но накрая завърши с 53-36 – основен фактор за различния развой на срещата след почивката.
 
Лорън Джаксън, която вкара 16 точки и добави 14 борби за Австралия бе щастлива след мача: „Когато губиш с 16 точки и виждаш, че победата ти се изплъзва, нещо се събужда в теб. Емоционална съм, защото имаше значение да спечелим този мач. Не искаме да играем с Щатите преди финала. Не бива да подценяваме Русия. Те са много добър отбор, и затова тази победа беше много важна за нас."
 
Белинда Снел също вкара 16 точки, 11 от които през решителното второ полувреме.

Гардът на Сан Антонио и ЦСКА Москва Хамън завърши с общо 20 точки в срещата и бе най-добра за Русия. Нейната съотборничка Светлана Абросимова добави 16 точки и 9 борби.
 
Далеч от познатата си форма е една от най-големите звезди на руския баскетбол през последните години Мария Степанова. Тя направи 3 блока, но отбеляза едва 3 точки за 25 минути игра.

Дали Австралия има шанс за златните медали на Олимпиадата в Пекин?
„Когато имаш в състава си Лорън Джаксън и Пени Тейлър, винаги имаш шансове”, каза Хамън след срещата.
 
Австралия среща Чехия на четвъртфинал след два дни, докато противник на Русия ще бъде Китай или Испания.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АВСТРАЛИЯ – РУСИЯ

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ
 
ГРУПА А
 
ГРУПА В
 
КРАЙНИ КЛАСИРАНИЯ В ДВЕТЕ ГРУПИ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАДА 2008
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАДА 2008


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи