Шон Кемп се завръща, ще играе в Италия


Шон Кемп се завръща, ще играе в Италия
Шон Кемп отново на терена
17-08-2008 15:37

Една от най-атрактивните фигури от 90-те години в НБА - Шон Кемп отново ще обуе кецовете. 209-сантиметровото тежко крило ще се подвизава в шампионата на Апенините с тима на Премиата Монтегранаро. Кемп се отказа от активната си кариера преди 5 години, но приятелството му с изпълнителния директор на Премиата - Роберто Карменати явно е накарало Кемп да размисли.
 
Шон Кемп, известен повече като "Рейнмен" е роден през 1969 година. Играе колежански баскетбол в най-ниското ниво на колежанския спорт - Junior College. След престоя си в Trinitiy Valley Junior College е избран от Сиатъл Суперсоникс през 1989 година. Изкарва 8 сезона при свръхзвуковите, като сформира супер тандем с плеймейкъра на тима Гари Пейтън.
 
През 1997 подписва 7 годишен контракт с Кливланд на стойност 100 милиона долара, но изкарва само 3 сезона при Кавалиърс. През 2001 подписва с Портланд Трейл Блейзърс, а по-късно е наказан с лишаване от заплатата си заради нарушаване на антидопинговата програма на НБА.
 
Последния професионален клуб на Кемп е Орландо Меджик, през 2002-2003. През 2006 бе пред договор с Денвър Нъгетс, тима воден от наставника му в Сиатъл Джордж Карл, но до договрка така и не се стигна.
 
Повечето фенове са песимистично настроени, тъй като Кемп е на доста сериозна възраст за професионален спорт, но както се казва, няма стари и млади, а можещи и неможещи!

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи