Женският тим спечели турнира "Иван Гълъбов"


Женският тим спечели турнира "Иван Гълъбов"
Димитрова игра добре за България
17-08-2008 20:49

Националният женски тим на България спечели международния турнир „Иван Гълъбов” след като в третия и последен ден надиграха Швеция със 77-66. Така българките завършиха без загуба, на второ място е Холандия, а последни останаха баскетболистките на Швеция без спечелен мач. И трите отбора водят подготовка за предстоящите си квалификации, но за разлика от нашите съперници, които се борят да влязат в дивизия А, нашите баскетболистки ще се опитат да намерят място сред участниците на Евробаскет 2009 в Латвия.
 
Силно начало днес и 26-15 след първата част постави гостите в Швеция да бъдат догонващи по време на целия мач. На почивката те успяха да намалят на само 5 точки (41-36), но състезателките на Николай Боруков завършиха срещата точно така, както я започнаха. Нашите доминираха в подкошието (42-31), което даде резултат в лесни кошове в тяхна полза. Стрелбата за 3 точки не вървеше (4/19- само 21 %), но пък за сметка на това баскетболистките бяха добре организирани в нападение и допуснаха само 10 технически грешки.
 
Най-резултатна за България бе Милена Томова с нейните 21 точки, Евелина Гунева остана с 13. Пореден силен мач изигра Гергана Брънзова-Ерденай, завършила с 14 точки и 13 борби.
 
Добре държеше диригентската палка Екатерина Димитрова, която отбеляза 11 точки, отне 2 топки и хвана 2 борби.
 
За гостенките Елизабет Егнел и Луис Халварсон завършиха с по 13 точки.

Следващата седмица националките ни играят със Словения в сряда и четвъртък преди да излязат в първата среща от квалификациите с Белгия на 27 август.
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ – ШВЕЦИЯ


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИРА „ИВАН ГЪЛЪБОВ”
 
КРАЙНО КЛАСИРАНЕ ОТ ТУРНИРА „ИВАН ГЪЛЪБОВ”
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА 
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи