В сряда е жребият за новия шампионат на Националната мъжка лига


В сряда е жребият за новия шампионат на Националната мъжка лига
Утре ще разберем кога ще бъде вечното дерби
19-08-2008 11:58

Утре (сряда) преди квалификационната среща на мъжкия тим на България срещу Унгария ще бъде теглен жребият за първенството за сезон 2008/09 в Националната Баскетболна Лига (НБЛ). Заседанието на лигата е предвидено за 14.30 часа, а една от точките ще бъде именно теглене на жребия за шампионата, който трябва да стартира на 11 октомври.
 
Ще участват 8 отбора - Лукойл Академик, ЦСКА, Левски, Евроинс Черно море, Ямбол, Спартак (Плевен), Рилски спортист и Балкан. Всички те внесоха нужния депозит и бяха одобрени от мениджмънта на НБЛ. утре ще разберат календара си за новия сезон. Единствено от ЦСКА е поискана декларация, че при положително съдебно решение в полза на помощник треньора от миналата година Тони  Дечев,  дължимите суми ще бъдат незабавно удържани от депозита на клуба и ще му бъдат преведени.
 
Предвижда се осемте отбора да изиграят четири мача помежду си на разменено гостуване, което прави общо 28 кръга от 11 октомври до 17 април. След това всичките тези осем тима ще играят в плейофите на шампионата като в тях няма да бъдат допускани такива от втората А група.
 
Веднага след заседанието на НБЛ, всички ще стискат палци на мъжкия национален представителен тим, който от 18.00 в зала „Универсиада” стартира похода си към Евробаскет 2009 с първи мач срещу Унгария.
 
Очаквайте утре пълната програма по кръгове и дати веднага след изтегляне на жребия.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи