Антич и Стефанов втори на турнир в Скопие


Антич и Стефанов втори на турнир в Скопие
Ристе Стефанов вкара 5 точки срещу Черна гора
19-08-2008 16:45

Перо Антич и Ристе Стефанов завършиха на второ място с националния тим на своята страна в турнира „Трофей Македония”, който завърши късно снощи в столицата Скопие. Пред 3000 зрители в новата зала "Борис Трайковски" в мач, който трябваше да определи победителя в състезанието, Македония загуби от Черна гора с 81-84, а на трето място остана Турция, която победи след продължение Румъния с 89-85.
 
В много силния турнир гостите от турския тим имаха в състава си такива звезди като Тюркоглу, Тунчери, Гонлум, Илясова, Акьол, Арслан, Ацюр и други. Те загубиха срещите си с Черна гора и с домакина Македония.
 
В мача с черногорците най-резултатен бе американецът Джеремая Маси, който вече има македонски паспорт. Той бе неудържим и отбеляза 32 точки. Антич остана с 8, а Ристе с 5 точки за македонския отбор.
 
За победителите в турнира, състава на Черна гора Пекович реализира 21 точки, Николич 11, а натурализирания наскоро американски гард Омар Кук остана с 11.
 
Отборите на Турция и Македония ще участват в предстоящите европейски квалификации за първенството в Полша догодина, докато тези на Румъния и Черна гора ще се опитат да се преборят за промоция в дивизия А.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи