Четвърта победа за българските кадети


Четвърта победа за българските кадети
19-08-2008 21:15

Четвърта победа на Евробаскет 2008 в Сараево постигна кадетският национален отбор на България. Това изравнява сумарно победите на батковците – юноши и младежи, които записаха по два успеха на своите възрасти, но само че едно ниво по-нагоре – в дивизия А. По-рано днес кадетите спечелиха лесно срещу Румъния с 89-67 в мач без никакво значение за класирането в група С от това първенство в дивизия В. Така или иначе, нашите си бяха осигурили място сред осемте най-силни отбора и имат шанс да гонят промоция накрая.
 
Все още ще тежи загубата ни от Словения обаче, тъй като единствено тя се зачита за по-нататъшната фаза от турнира. След ден почивка утре, предстоят мачове със скандинавските тимове на Швеция и Финландия за едно от първите две места в междинната група F, което ще даде шанс за полуфинал. Самите полуфинали имат стойност на финали в тази дивизия В, тъй като победителите от тях добиват право да играят в дивизия А следващото лято. Шансове има, но оттук нататък нашите нямат право на грешка – трябва да бият всички отбори до финала, а ако стигнат до него значи са си свършили работата прекрасно.
 
Българите взеха първите три части по-убедителен начин, а в последната просто намалиха оборотите срещу далеч по-слабия си съперник. Още след първата четвърт момчетата ни водеха с 26-12, а още на почивката разликата стана 20 точки – 48-28.
 
Второто полувреме се доиграваше, а в игра влязоха повече тези баскетболисти, които не получиха шанс снощи срещу Словения. Единствено Планимир Дафинов не взе участие в мача.
 
В този мач блесна Антонио Илиев от Овергаз Баскет, реализирал 27 точки за 26 минути игра. Павлин Иванов и Георги Сираков играха само по 20 минути, но това им бе достатъчно да вкарат 18, съответно 16 точки.
 
Притесненията на нашите идват единствено от големия брой технически грешки, които тима допуска. В този мач те бяха цели 25, най-много досега в турнира, но и това не попречи на убедителния резултат в наша полза накрая на срещата.
 
В четвъртък България играе с Швеция, победител от група D, a началото на мача е в 17.00 часа българско време.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ (16) – РУМЪНИЯ (16)

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ
 
ГРУПА А
 
ГРУПА В


ГРУПА C
 
ГРУПА D
 
КРАЙНИ КЛАСИРАНИЯ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ
 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В ГРУПА F


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ (16)

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ


Коментари
winbet
ИНТЕРЕСНО ОТ МРЕЖАТА
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи