Пини Гершон: Това е само началото


Пини Гершон: Това е само началото
Пини Гершон (Sport1.bg)
20-08-2008 21:27

Старши треньорът на България Пини Гершон:
„Благодаря за комплиментите от страна на унгарския ми колега. Винаги се отнасям с респект към противника и затова имах леки притеснения преди мача. Ние също имахме двама контузени състезатели преди този мач.
Щастлив съм много за победата, и още повече за разликата в края, с 18 точки. Също така мога да кажа, че изпълнихме някои основни цели и задачи в тази среща. За първи път откакто съм треньор на този отбор направихме само 6 технически грешки. Дори в една от контролите срещу младежкия отбор имахме цели 25 грешки. Това показва, че играчите бяха концентрирани в този мач.
Играхме добре в нападение, а през второто полувреме и в защита. Не е важно колко добри индивидуалисти са играчите, по-важно е, че играхме много добре като отбор. Гледаме напред, сега след тази победа и очакванията ще са по-големи, надявам се да успеем.
Уважавам много противника, гледах го на записи преди мача, включително и срещата от миналата година, имах притеснения за някои неща и особено за това, че те имат много добри стрелци от далечно разстояние. През първото полувреме те го доказаха след като ни вкараха 7 от 13 опита от тройката. През второто полувреме фокусирахме играта си в защита върху това и в един момент това даде резултат след като накрая понижиха процента си на стрелба.
Това е само старта на кампанията, това бе само една крачка напред, още в събота ще имаме трудна среща. Надявам се да не се повтори играта ни от втория мач срещу Полша. Там изиграхме много добре първата среща, а във втората не се представихме на ниво. Очаквам в събота във Финландия това да не се повтори да играем по-сполучливо.
Доволен съм и от включването на Аврамов и Костов, които играха и то доста добре.
Тази победа бе важна за всички ни, за вас и за българския баскетбол като цяло.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи