Победа и за жените днес


Победа и за жените днес
Чиров с 13 точки за България
20-08-2008 22:26

Женският национален тим на България постигна трета поредна победа в приятелските срещи преди началото на истинските битки от квалификациите за Евробаскет 2009 в Латвия. По едно и също време, когато мъжкия отбор на България играеше първия си мач срещу Унгария в София, жените мериха сили със Словения в Самоков. В първата от двете предвидени срещи момичетата на старши треньора Николай Боруков победиха след една добра игра със 76-67.
 
Нашите спечелиха само преди няколко дни двата си мача от международния турнир в памет на Иван Гълъбов срещу Швеция и Холандия, а днес това бе трети успех подред за най-добрите български баскетболистки. Това със сигурност ще им даде самочувствие преди мачовете в квалификациите за европейското първенство догодина.
 
Три баскетболистки се отличиха с двуцифрен точков актив – Гергана Брънзова-Ерденай вкара 16, Евелина Гунева добави 15, а сръбкинята с български паспорт Таня Чиров се отчете с 13 точки.
 
За гостенките от Словения се отличи Мая Еркич, която бе и най-резултатната състезателка в срещата с 19 точки.
 
Българките загубиха борбата под коша (30 на 37 в полза на гостенките), но пък показаха добрая стрелба от зоната за 3 точки (9 от 22 – 40.9 %) и допуснаха само 13 технически грешки. Освен това нашите баскетболистки показаха отборна и комбинативна игра и завършиха с 20 асистенции, най-много от всички изиграни контролни срещи досега това лято.
 
Утре двата отбора играят в 18.00 часа, отново в Самоков. Това ще бъде и последната контрола на българките преди дебютната среща в квалификациите идната сряда срещу отбора на Белгия.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ – СЛОВЕНИЯ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи