Ясни са полуфиналните двойки на Олимпиадата


Ясни са полуфиналните двойки на Олимпиадата
Джинобили в акция срещу Фоцис (FIBA.com)
21-08-2008 15:50

След изиграването на четвъртфиналите победителите образуваха крайно интересни двойки в полуфиналната серия.

В първия четвъртфинал световният шампион Испания победи убедително Хърватия със 72-59 след разгромната загуба от извънземните САЩ. Пау Гасол и компания завършиха с 13 точки преднина, а звездата на ЛА Лейкърс отново бе лидер на отбора си с 20 точки и 10 борби. Фелипе Рейес добави 13. За Хърватия най-резултатни бяха Банич и Планинич съответно с 15 и 12.

Във втория мач за деня, определящ съперника на Испания, Литва разгроми домакина Китай с 94-68. След неочакваната загуба от Австралия в групите, отбора с една от най-силните школи в света се завърна с гръм и трясък. Водени от Шарунас Ясикевичус, завършил с 23 точки, 3 асистенции и 3 откраднати тоопки, литовците лесно достигнаха до финалната четворка. За домакините мегазвездата Яо Мин се отчете с 12 точки и 7 борби.

В първия мач от другия поток абсолютният фаворит без загуба до момента – САЩ размаза правещият впечатление с приятната си игра отбор на Австалия със 116-85. „Кенгурата” успяха да се противопоставят единствено в първата четвърт, в края на която резултатът беше 25:24 за Щатите. Но до края на мача НБА-селекцията доминираше напълно. Петима от баскетболистите на Майк Кжижевски постигнаха двуцифрен точков актив – Коби Брайънт(25), ЛеБрон Джеймс(16), Кармело Ентъни(15) и Дерон Уилямс и Крис Бош с по 10. Роля за разгромната загуба на Австралия изигра и контузията на лидера на отбора – Ендрю Байнъм, играл само 11 минути. Така американците продулжиха серията към финала.

Последният полуфиналист бе определен от най-интересния и оспорван сблъсък – Аржентина-Гърция, завършил след драма в края и само 2 точки преднина за олимпийския шампион. Именно при тази преднина гърците не можаха да отбележат тройка и след зверската борба на Луис Скола под собствения си кош, резултатът остан непроменен – 80-78. Лидерът на Аржентина - Ману Джинобили пак бе на върха с 24 точки. Страхотен мач направи и една от НБА-звездите, преминаващи в Европа – Карлос Делфино. Играчът на Химки вкара 23 и овладя 5 борби. Скола се отчете с 11 и 8 „борда”. Най – силен за Гърция бе Антонис Фоцис, постигнал дабъл-дабъл – 17 точки и 10 овладени топки.

Така се оформиха полуфиналните двойки Испания-Литва и САЩ- Аржентина. Големите въпроси след класирането на четири колкоса на световния баскетбол, са ще детронира ли САЩ действащият шампион, или ще претърпи поредното разочарование и ще успее ли Литва да постигне нещо голямо след няколко провала на предишни първенства.

РЕЗУЛТАТИ ОТ ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ

ПРОГРАМА ЗА ПОЛУФИНАЛИТЕ


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАДА 2008

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАДА 2008


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи