Победа и в последната контрола, време е за истински битки


Победа и в последната контрола, време е за истински битки
Вранчева завърши с 10 точки за 14 минути
21-08-2008 21:37

Женският национален тим на България победи и в последната си контролна среща преди началото на сериозните мачове от квалификациите за европейското първенство в Латвия догодина. Баскетболистките на старши треньора Николай Боруков се наложиха отново над Словения със 69-47 и приключиха с контролите си за това лято. Сега предстоят мачовете на истината за този отбор. Другата седмица те излизат срещу Белгия, един от фаворитите в нашата квалификационна група за Евробаскет-а.
 
Днес българките изиграха много силно второ полувреме и постигнаха още по-убедителна победа срещу Словения. Губейки на почивката с 32-33, баскетболистките от националния тим направо разбиха съперника и то най-вече с добрата си защита. През вторите 20 минути те допуснаха едва 14 точки, което е един добър признак за играта им в отбрана. Естествено отличното представяне в защита доведе до лесни кошове и плюс 23 точки в наша полза за едно полувреме.
 
В нападение отново се отличи Гергана Брънзова-Ерденай с вкараните 19 точки, Милена Томова добави 12, а Ивелина Вранчева 10 за българския отбор.
 
Нашите имаха надмощие в подкошието след като борбите бяха 41 към 29 за момичетата на Боруков. Освен това греките в атака бяха намалени до само 13 в този мач, а и стрелбата от наказателната линия бе на ниво – 84.6 % (22/26). Леки притеснения в ръководството може да буди слабия процент от зоната за 3 точки, откъдето българките отбелязоха само веднъж от своите 16 опита – само 6.2 %.  
 
Отборът остава да се готви в Самоков, където ще се играят и всички квалификации за Евробаскет 2009. Освен Белгия, в нашата квалификационна група са още отборите на Гърция и Сърбия. За финалите се класират първите 2 отбора от всяка квалификационна група (общо 4) плюс най-добрият трети отбор.  
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧ НОМЕР 2 БЪЛГАРИЯ – СЛОВЕНИЯ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи