Женският баскетбол в Перник се възражда


Женският баскетбол в Перник се възражда
22-08-2008 12:35

Женският баскетбол в град Перник е на път да възвърне традициите си. Добрата новина дойде преди десетина дни, когато в Българската Федерация по Баскетбол се получи официална заявка за участие и бе внесен необходимия депозит за участие в новото първенство на страната за сезон 2008/09.
 
Открихме Андрей Митов - изпълнителен директор на клуба, който потвърди новината за възраждането на женския баскетбол в града и бе любезен да разкаже за BulgarianBasket.com за това какво се очаква в най-близко бъдеще:
„Информацията ви е вярна, Перник отново ще има баскетболен отбор в елитната женска група. Вече са проведени разговори с доста състезателки и с повечето имаме постигната договорка. Предстои да подпишем трудовите договори с тях следващата седмица и тогава ще информираме с какъв състав ще участва клуба през новия шампионат. Болшинството от тях са свързани с Перник. Подготовката за предстоящия сезон ще стартира в началото на септември, в момента се извършва ремонт в зала „Миньор” и всичко върви по план.
Треньор на тима ще бъде Валентин Петров, който работи от дълги години с различни баскетболни формации в града.
В началото на следващата седмица ми предстоят разговори с евентуални спонсори, а също така ще бъде чудесно и пернишките бизнесмени да реагират на тази наша инициатива по възраждането на баскетбола в града.
Кметът на община Перник Росица Янакиева проявява интерес, а обществеността в града вече започва да живее с мисълта за възраждането на баскетбола.
Имаме готовност да назначим двама треньори в школата към клуба и да възбудим интереса на малките към баскетбола.”
 
Митов каза още, че предстои общо събрание на клуба на 6-и октомври, когато ще бъде върнато старото име – Миньор. В момента по регистрация клубът се води Стомана Перник. Именно като Миньор клубът е ставал 6 пъти шампион на България и 5 пъти носител на купата на страната.
 
Освен женският тим от Перник, заявки за новото първенство са подали други осем клуба. Шампионатът ще стартира на 25 октомври, а програмата ще стане ясна във втората половина на септември, когато ще се тегли и жребият за новото първенство.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи