Трето място за кадетите на Евробаскет 2008, дивизия В


Трето място за кадетите на Евробаскет 2008, дивизия В
24-08-2008 21:48

С актив от 7 победи и само 2 загуби кадетският национален отбор на България завърши доброто си участие на Евробаскет 2008 в дивизия В в Сараево. Днес в мач за 3/4 място момчетата на Янко Янчев побдиха за втори път в турнира състава на Швеция с убедителното 81-61 и заеха трета позиция в крайното класиране. За съжаление обаче тимът ни остана точно под чертата след като само първите два отбора се класират за дивизия А.
 
Момчетата успяха да се мобилизират за този мач, въпреки че снощи малко не им достигна да поднесат сензацията на турнира и се класират в по-горната дивизия за сметка на големия фаворит Германия.
 
Георги Сираков отново изигра много силен мач за България и изравни постижението си от 28 точки в предишната среща със шведите. Явно младокът от Велико Търново, който сега играе в италианския Римини бе убягнал от скаутинга на шведския тим.
 
Павлин Иванов добави 14 точки, а в тази среща отново своя талант разкри и Димитър Димитров с неговите 11 точки, 3 борби и 2 асистенции.
 
Нашите загубиха борбата под коша (29-38) след като най-добрият борец в цялото първенство Христо Господинов хвана „само” 8 топки, но пък за сметка на това бяха далеч по-агресивни и застанаха 25 пъти повече на линията за наказателни удари от съперника.
 
В рамките на 10 дни в столицата на Босна тези 16-годишни, спокойно може да се каже деца изиграха девет мача (почиваха само на 20 август), в които разкриха големия си потенциал. Те не показаха умора в нито една среща, бяха отлично подготвени и демонстрираха самочувствие и характер във всеки един от тези мачове. И ако не беше тази загуба от Словения в груповата фаза, може би щяха и да изпълнят мисията си и се класират в по-горната дивизия. Именно това поражение ни изправи срещу фаворита Германия на полуфинал и на практика двата най-добри отбора в състезанието трябваше да определят само един, който продължава догодина в елита за тази възраст.
 
Но и така, завършили на трето място в дивизия В, те са най-добре представилия се отбор на България при подрастващите и в двете направления – мъжко и женско. Поведението на този отбор дава искрица надежда, че имаме талантливи момчета, които трябва да се разгърнат и развият в по-нататъшната им кариера като баскетболисти.
 
Очаквайте утре да поместим и сумарното класиране на BulgarianBasket.com за всички възрасти в мъжкото направление в цяла Европа. Вече направихме това за женското направление, където България заема 16-о място.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ (16) – ШВЕЦИЯ (16)

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЕВРОБАСКЕТ 2008
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ (16)

ОТБОРНА СТАТИСТИКА НА ЕВРОБАСКЕТ 2008


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи