Минчев, Колев и Младенов варианти за тренорския пост в Лукойл Академик


Минчев, Колев и Младенов варианти за тренорския пост в Лукойл Академик
Минчев с най-големи шансове
25-08-2008 12:06 | Меридиан Мач

Новият треньор на Лукойл Академик трябва да стане ясен днес, съобщава спортния всекидневник Меридиан Мач. Очаква се ръководството на 17-кратните ни шампиони да се събере и да обсъди вариантите, пред които се е спряло до този момент. Сред спряганите имена са това на помощниците през миналия сезон Любо Минчев и Йордан Колев, както и на наставника на Балкан Георги Младенов. От клуба са преговаряли и с няколко чуждестранни специалисти, но в крайна сметка са стигнали до решение, че трябва да дадат шанс на роден наставник да опита да пробие в тежката група за УЛЕБ.


С най-големи шансове да поеме „студентите“ е настоящият помощник-треньор на националния отбор Любо Минчев. Бившият наставник на Левски бе привлечен в щаба на шампионите в края на миналия сезон за помощник на Желко Лукаич. Сръбският специалист обаче напусна през лятото в посока Сургут и още тогава се заговори, че бъдещето на Минчев е свързано с горещия стол в Лукойл.
 
Според информациите, другите две имена - Йордан Колев и Георги Младенов също имат макар и по-малки шансове да поемат най-силния тим в България. Въпреки че е треньор на Балкан, за Младенов няма да е проблем да разтрогне контракта си, предвид близките отношения на двете ръководства.
 
Днес „студентите“ се събират за първа тренировка, като тя ще бъде водена от Данчо Колев. За първото занимание се очаква да се явят Димитър Филипов, Калин Христов, Благовест Спасов, Ненад Чанак, Христо Николов и Веселин Веселинов.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи