България ще гостува на Сърбия в "Белградска Арена"


България ще гостува на Сърбия в "Белградска Арена"
Белградска Арена може да побере 20 000
25-08-2008 14:29 | Gong.bg

Българският национален отбор по баскетбол ще гостува на Сърбия в 20-хилядната зала „Белградска Арена” в евроквалификациите, поне според последните информации от лагера на съперника ни в група А. Заради технически проблеми в предвидената първоначално за домакинствата на сърбите зала „Пионир” и заради желанието за възможно най-добри условия, отборът воден от треньорската легенда Душан Ивкович ще посрещне всичките си противници от квалификациите за Евро 2009 в „Белградска Арена”, съобщава Гонг.
 
От баскетболния съюз на Сърбия пък обявиха, че входът за двубоя с Унгария тази сряда ще е свободен. Домакините искат да се получи истински баскетболен спектакъл и уникалното съоръжение да се напълни с фенове.
 
Повод за смяната на залата, в която ще играят сърбите, включително и срещу България, стана най-вече проблемът с климатиците в „Пионир”, заради което последната тренировка на Милош Вуянич и компания се провела при тропически условия в голяма жега.
 
Така родните баскетболисти ще имат възможността да играят в една от най-хубавите зали на Балканите, шанс, който пропуснаха на Европейското през 2005-та година, когато не се класираха за последната фаза на шампионата.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи