Екатерина Димитрова: Неудобен съперник са, но не и непобедим


Екатерина Димитрова: Неудобен съперник са, но не и непобедим
Димитрова разчита и на публиката в Самоков
26-08-2008 17:29

Един ден преди началото на квалификациите за Евробаскет 2009, намираме една от най-талантливите ни баскетболистки Екатерина Димитрова в Самоков. Минути преди да направи последна тренировка с националния отбор на България преди утрешната първа битка с Белгия, Катето бе любезна да отговори на няколко блиц въпроса на BulgarianBasket.com:
 
Кате, готови ли сте за битките, чувствате ли се подготвени?
„Разбира се, че сме готови и очакваме с нетърпение вече истнинските мачове. Готвихме се дълго и сме мотивирани да покажем това, на което сме способни. Утре ще играем първия си мач в групата и всички искаме да стартираме с победа квалификациите.”
 
Няколко основни състезателки получиха контузии, ще липсват ли те на националния тим?
„Ще липсват, със сигурност. Особено Теди Петрова, но ние ще се опитаме да компенсираме с колективни усилия нейното отсъствие и да успеем да спечелим още този първи много важен за нас мач.”
 
Проучихте ли съперника, имате ли информация с какъв състав идват?
„Гледахме няколко мача от подготовката на Белгия, запознати сме с техния стил на игра. Много добър отбор са, въпреки отсъствието на най-добрата им състезателка Ан Ваутерс. Може да се каже, че нейната липса е плюс за нас, но от друга страна ако не играем както трябва и използваме отсъствието й, може и да е минус. В тези контролни срещи те показаха различни лица, тъй като в някои от тях играха без основния плеймейкър на отбора Кети Вамбе. Аз познавам доста от състезателките на съперника, играла съм срещу тях. Неудобен съперник са, но не са непобедими.”
 
Има ли фаворит в квалификационната група на България?
„Няма фаворит в нашата квалификационна група. Отборите мисля, че са с изравнени сили. Белгийките вее ги коментирах, Сърбия са с подмладен състав, но доста опитен. Това е така, тъй като те играят от дълго време заедно. Гърция пък са привикали най-добрите си баскетболистки и разчитат много на тези квалификации. Въобще отборите са равностойни и аз разчитам накрая ние да сме сред тези, които ще се радват на класиране за европейското догодина.”
 
На какво най-много ще разчитате в предстоящите мачове?
„Искам да покажем в тези срещи най-доброто, на което сме способни и смятам, че ще успее. Със сигурност всичко трябва да тръгне от здрава защита и разумно нападение, трябва да имаме и късмет без който не може. А и искам да призова феновете в Самоков, пък и не само там да ни подкрепат в тези важни мачове. Ние от своя страна ще направим всичко възможно да се раздадем докрай на терена и да ги зарадваме.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи