И Иван Тилев във Франция


И Иван Тилев във Франция
Иван Тилев подписа във Франция (Gong.bg)
27-08-2008 00:03 | Gong.bg

Българските баскетболисти, които ще играят във Франция се увеличиха с още един. Центърът Иван Тилев подписа с Фьор дю Форе, който през следващия сезон ще се състезава в Лига Насионал 2, еквивалент на четвърта дивизия. Бившият баскетболист на Левски, ЦСКА и Спартак МВР парафира договор за един сезон, след като изкара няколко седмици във Франция, като има опция за продължаването му.
 
Първенството в Лига Насионал 2 започва на 13 септември, но Тилев и новите му съотборници вече тренират изключително усилено, като прекарват по шест часа в залата и на стадиона. Това се отрази и при последната контрола на тима, в която Фьор дю Форе се наложи над втородивизионния Сент Етиен. В двубоя Тилев се прояви като лидер на отбора и реализира 30 точки.
 
Този петък пък предстои и „българско дерби”, тъй като в друга проверка отборът на Иван Тилев ще срещне Андрезийо Бутеон, където играе Георги Давидов.
 
„Възхитен съм от Франция, от условията, които ми предоставиха и от отношението на хората към мен,” сподели Тилев за Гонг. „Градчето е много хубаво, съвсем близо до Сент Етиен, и не далеч от Лион. Залата е страхотна, за 1500 души. Всички се стараят да ми помагат, за да се приспособя по-бързо. Отборът е нов, но играем много добре. Нямам проблеми с френския, тъй като той много прилича на португалския, който знам добре.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи