Иван Лилов на проби в АЕК


Иван Лилов на проби в АЕК
Лилов е на проби в АЕК
27-08-2008 17:45 | Botevgrad.com

"Българският баскетболист Иван Лилов пристигна в Атина, където ще вземе участие в подготовката на АЕК и ако всичко мине добре, той ще подпише контракт." Това съобщение излезе вчера в официалния сайт на мениджърската агенция, с която той има договор, информира ботевградския портал Botevgrad.com.
 
В съобщението се дава кратка характеристика на играча. "Иван Лилов направи отличен сезон за "Балкан", отбелязвайки средно почти по 18 точки на мач в българската А1 лига, което му отрежда трето място сред реализаторите. Освен това той се представи впечатляващо и с националния отбор на България - младежи на европейското първенство в Латвия миналия месец.
 
Иван Лилов бе пред договор с шестия в сръбската А1 лига Swisslion Takovo, но подписването очевидно е осуетено. Самият баскетболист бе неприятно изненадан от факта, че е изтекла предварителна информация за преговорите му със сръбския тим и бе решил да запази мълчание относно следващите му ходове. Не бе уведомил дори старши треньора на "Балкан" Георги Младенов, който подозираше, че е заминал да се пробва на друго място, след като го нямаше на първата тренировка на отбора..
 

Всичко ще стане окончателно само след няколко дни - на 1 септември. В договора на Иван Лилов с "Балкан", от който остава още една година, има клауза, в която играчът е свободен да напусне тима, ако си намери друг отбор до 31 август.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи