Тити пожелава успех на Минчев, но...най-много финал


Тити пожелава успех на Минчев, но...най-много финал
Папазов и Минчев (сн. Gong.bg)
28-08-2008 02:26 | Дарик Радио

Тити Папазов е на крачка от завръщане в баскетболния Левски, както самият той призна в интервю за Дарик Радио. Баскетболният специалист обаче коментира, че в момента мисли само за мача на националния ни отбор с Италия в събота. Папазов пожела успех в Европа на колегата си в щаба на мъжкия ни тим Любо Минчев, който поема ЛукОйл Академик, но за България каза: „Финал. Не повече…”
 
„Това, от което се притеснявам и не искам да се случва е да повторим събитията от преди няколко години, когато България беше домакин на Швеция на футбол. Убеден съм в потенциала на нашите играчи и как са подготвени. За мен не е изненада това, което се случва с изключение на мача в Унгария. Мачът в събота е изключително важен за Италия. Ние сме с две победи, докато за Италия този мач може да значи край. Аз лично съм спокоен и съм убеден в много по-голяма степен и Пини Гершон. Вярвам, че мачът трябва да бъде изигран с удоволствие. Естествено за мен решаваща ще бъде подкрепата на публиката. Надявам се, че няма да има сини и червени, а всичко ще е бяло-зелено-червено. Това, което могат да направят феновете е да ни подкрепят през цялото време, а ние да ги зарадваме с добра игра и вярвам – с победа”, каза Тити Папазов.
 
По повод назначението на Любо Минчев начело на „студентите” Папазов заяви: „Много съм щастлив за назначението на Любо, защото българското треньорство е безкрайно нападано и се радвам, че най-добрият български отбор в последните години ще бъде воден от българин. Убеден съм, че Любо с нищо не отстъпва с качества на тези, които преди водеха отбора и със своята работа той ще докаже, че това е едно правилно решение, не само за ЛукОйл, а за българския баскетбол. Любо е безкрайно перспективен млад треньор и му пожелавам от сърце да подобри рекорда по продължителност в ЛукОйл, защото столът на треньора там е много горещ. Ако той може да направи три години поред там, му го желая от сърце. Не мога да бъда лицемер и му пожелавам успехи в Европа и финал в България. Не повече…”
 

Сигналите, че бъдещето на Тити като треньор е свързано с Левски, са сериозни: „Аз съм непоправим оптимист в живота си и след като Любо повлече крак, знаете, че имам разговори с ръководството на Левски и смятам, че е въпрос на дни. Най-много от всичко искам да работя в екип заедно с Тони и Пини Гершон. Ако това се реализира… Имаме някакви уговорки предварителни за чужбина, ако не стане - Левски също е вариант и затова казах преди малко, че пожелавам на Любо финал. Ще оставим ръководството на Левски да реши. На този етап всичко, което ме интересува е победа над Италия. И още веднъж се моля, ако по някакъв начин софийската публика е загубила доверие в нас, да повярва в Пини Гершон и момчетата, за да може да направим всичко възможно по нашите сили, за да победим Италия. Това ще е изключителен успех не само за баскетбола, но за целия спорт.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи