Арвидас Мачияускас аут за три месеца


Арвидас Мачияускас аут за три месеца
Арвидас Мачияускас (FIBAeurope.com)
28-08-2008 16:54

Никак не му върви на литовската звезда Арвидас Мачияускас, който в момента е в Олимпиакос. За пореден път той ще бъде извън строя за дълго време след като счупи крак, потвърдиха от клуба.
 
Мачияускас пропусна 31 от общо 45 мача в Евролигата през последните два сезона, а сега му се налага да отсъства в следващите 3 месеца. Той е поддържал форма сам в Литва, когато се случва неприятния инцидент.
 
Мачияускас бе избран в първия тим на Евролигата през сезон 2004/05, когато изведе Тау Керамика във финалната четворка и завърши като най-добър стрелец със средно по 20.1 точки на мач. Испанският тим изненада ЦСКА Москва на полуфинала след 23 точки на Мачияускас, но пък Тау Керамика загуби на финала от Макаби Тел Авив.
 
След една година в НБА, той се върна в Европа и подписа с Олимпиакос. Контузия преди началото на сезона го принуди да го пропусне почти целия и така Мачиаускас игра само в два мача в плейофите на Евролигата срещу бившия му отбор Тау Керамика.
 
Миналата година той започна много силно и дори бе избран за MVP на Евролигата за месец ноември, но по средата на сезона отново се контузи и успя да вкара едва 4 точки в края на годината като влезе в игра в само 3 срещи. Накрая дори не взе участие в мача срещу ЦСКА Москва, който елиминира тима по пътя за Файнъл Фор.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи