Глушков смята, че италианците ще играят на живот и смърт


Глушков смята, че италианците ще играят на живот и смърт
Глушков: Няма да ни бъде никак лесно
29-08-2008 18:17 | Gong.bg

Едва ли има българин, който да познава по-добре италианския баскетбол, отколкото легендата Георги Глушков. Около моментната ситуация в националния тим на утрешния ни съперник в евроквалификациите ето какво коментира той пред Gong.bg:  
 
„Италианците потъват, ако паднат в България. Ще играят на живот и смърт. Това трябва да е ясно на всички. Познавам ги добре. Те се представят неубедително. В същото време в сравнение с предишните квалификации, нашият тим е по-добър, защото имаме един възстановен състезател – Филип Виденов, който е много добър играч. Имаме и натурализирания американец и млади играчи като Деян, които са израснали. В същото време имаме и велик треньор, който е в петицата на Европа и даде този тласък, този ентусиазъм, който виждаме. Това беше много необходимо. Играем вкъщи и имаме набрана положителна инерция от двете победи на старта. Освен това играем добре, а те играят лошо, затова очаквам да бием”, заяви Глушков и добави:

„Наистина няма да е лесно, защото те са добър отбор. Нямат такива супер изявени състезатели, защото най-добрите им баскетболисти са в НБА и не дойдоха за квалификациите, но това ги прави по-силни, защото всеки от тях може да ни вкара 20 точки. Сигурен съм обаче, че ние сме подготвени за такъв мач. Просто трябва да бием и когато бием това не значи, че сме се класирали. Има още много срещи и трябва да се играе до последно. Този двубой е много възлов за престиж, за самочувствие, за всичко”, завърши Глушков за Gong.bg.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи