Карло Рекалкати: Нямаме друга алтернатива освен победа


Карло Рекалкати: Нямаме друга алтернатива освен победа
Карло Рекалкати
29-08-2008 23:33

Старши треньорът на Италия Карло Рекалкати отново подчерта пред италианските медии, че мачът е от изключително важно значение за тях. Той каза, че всички в отбора осъзнават за важността на двубоя, но пък от друга страна не му харесва да се говори за мач на живот и смърт.
 
„Моля ви, тези мачове на живот и смърт се играят на друго място. Казвал съм го много пъти, ние сме професионалисти, играем за победа и с малко повече късмет може и да я постигнем. Едно е сигурно, мачът срещу България е една много важна среща за нашия млад отбор. Ако искаме да продължим и да имаме шансове за класиране, нямаме друга алтернатива освен да победим. Българите се явяват най-неудобния съперник в този момент,” казва Рекалкати.
 
„Но и те имат своите слабости. Само с един център са – Тенчо Банев, повечето опасности идват отвън, от периметъра. Един компактен отбор, с много добри стрелци от тройката и с добри играчи, които могат да пробиват. Разчитат на грешките на противника и знаят много добре как да ги оползотворят. Димитър Ангелов овладява много борби в нападение.
Като цяло България е един много добре подреден и структуриран отбор, но все още всичко е в наши ръце и само трябва да изпълним нашите задачи и ще успеем”, завърши наставникът на Италия Рекалкати.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи