Душан Ивкович: Срещу България ще сме по-добре подготвени, очакваме и голяма помощ от публиката


Душан Ивкович: Срещу България ще сме по-добре подготвени, очакваме и голяма помощ от публиката
Душан Ивкович - Пет победи и сме първи
01-09-2008 15:05

Селекционерът на мъжкия отбор на Сърбия Душан Ивкович обяви преди медиите в страната си, че трябва да се излекат нужните поуки след загубата от Финландия в квалификацията за Евробаскет миналата събота.
 
„Имаме добър потенциал, но сега трябва гледаме напред към следващата среща с България. Мисля, че сме способни да спечелим останалите 5 срещи от квалификациите до края и завършим на първо място. Следващия ни противник е България и трябва да се фокусираме върху този мач.”
 
Ивкович добави също, че Сърбия е имала сериозни проблеми около пътуването си до Финландия, което обаче не иска да бъде тълкувано като алиби за загубата във Вантаа.
„Не искам да се оправдавам, но имаме още много неща да научим. Не искам да коментирам за тези, които са извън играта, но нито един отбор не би пътувал като туристическа група както ние го сторихме във Финландия”, продължи легендарния треньор след като отборът пътува на две групи до столицата на скандинавската страна.
 
Относно срещата с българския национален тим в сряда вечер Ивкович каза:
„Срещу България ще сме много по-добре подготвени, очакваме и голяма помощ от страна на публиката. Както и след това за мача с Италия. Продължаваме да работим по предварително начертания план”, завърши Ивкович.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи