Уили Дийн се присъедини към лагера на Жалгирис


Уили Дийн се присъедини към лагера на Жалгирис
Дийн вече тренира с Жалгирис (Zalgiris.lt)
01-09-2008 15:23

Най-добрият играч от миналогодишното първенство в България Уили Дийн се присъедини към подготовката на единствения литовски представител в Евролигата – Жалгирис Каунас.
 
28-годишният американец изкара един сезон в шампиона на България Лукойл Академик, но веднага след неговото завършване подписа за две години с отбора от Каунас.
 
Жалгирис е шампион на Европа през 1999, както и многократен участник в Евролигата, Дийн заменя напусналия Дежуан Колинс.

Мястото пък на Дийн в Лукойл Академик ще бъде заето от завръщащия се в клуба Антонио Бъркс. Американският плеймейкър бе привлечен миналото лято, но не успя да си уреди взаимотношенията с Цървена Звезда и не получи разрешение да играе за „студентите”.
 
Съотобрникът на Дийн от миналата година, македонеца Перо Антич също няма да бъде в редиците на Лукойл Академик след като премина в руския Локомотив Ростов. Той обаче все още е с националния тим на Македония, които по подобие на България ще се борят за класиране на Евробаскет в квалификациите до средата на месеца.
 
Сръбският наставник на „студентите” от миналата година Желко Лукаич пък вече страртира подготовката си с новия отбор. Университета-Югра от Сургут е на лагер във Вършац, където ще им протече по-голямата част от предсезонния камп.

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи