Шест силни състезателки в Перник, стягат силен женски отбор


Шест силни състезателки в Перник, стягат силен женски отбор
Светла Асенова се завръща в Перник
02-09-2008 11:37

Град Перник не само ще има отново отбор в женската А група, но по селекцията си личи, че ще гони добро представяне през новия сезон. След като вече заяви участието си в първенството на страната, ръководството на клуба не закъснява и със селекцията за представителния женски тим.
 
В сряда сутрин в зала „Миньор” в Перник се събира цяло съзвездие от баскетболистки, които спокойно може да се борят за медали през идния сезон. В отбора ще играят Светла Асенова, Зоя Станоева, Камелия Михалкова, Агнеса Дойчинова, Ралица Василева и Радмила Нешева – шест доказани състезателки с доста голям натрупан опит, някои от тях играли известно време извън страната. Седмата сигурна състезателка в отбора на старши треньора Валентин Петров засега е едно от местните талантливи момичета – Елза Валентинова.
 
Светла Асенова бе в основата на отбора на Дунав Еконт в спечелването на титлата на страната. Зоя Станоева игра през последния сезон в силното турско първенство и бе една от най-добрите баскетболистки на своя Панкюп Тед Кайзери. Сега тя отново се завръща в България, както ще стори това и Радмила Нешева. Гардът игра през последната година много сполучливо за Биурарена в испанската втора дивизия.
 
Камелия Михалкова идва от вицещампиона и носител на купата на България Лукойл Нефтохимик. Тя е една от състезателките, които остават в сянка, но пък върши доста черна работа.
 
Агнеса Дойчинова не се нуждае от коментар след като убедително бе най-полезната състезателка в българското първенство през изминалата година. Освен нея в Перник привличат и нейната съотборничка от Рилски спортист, младата надежда Ралица Василева.
 
Изпълнителният директор на клуба Андрей Митов заяви за сайта BulgarianBasket.com, че отборът ще стартира утре подготовката си за новия шампионат и добави: „Селекцията не е приключила, все още търсим да допълним състава. Това за момента са сигурните имена в нашия отбор за новия сезон.”
 
Митов каза още, че общото събрание на клуба, което бе предвидено за 6-и октомври, ще бъде изместено с няколко седмици напред. Тогава и ще се върне старото име на клуба – Миньор. В момента по регистрация клубът се води Стомана. Клубът е ставал 6 пъти шампион на България и 5 пъти носител на купата на страната.

Освен женският тим от Перник, заявки за новото първенство са подали други осем клуба. Шампионатът ще стартира на 25 октомври, а програмата ще стане ясна във втората половина на септември, когато ще се тегли и жребият за новото първенство.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи