Папазов: Трябва да вземем от двете гостувания минимум един, но най-добре да са и двата мача


Папазов: Трябва да вземем от двете гостувания минимум един, но най-добре да са и двата мача
Папазов: Сигурен съм, че ще играем добре
02-09-2008 18:22 | Gong.bg

Баскетболистите от представителния отбор на България делят хотел М Best Western в Белград с младежкия тим на Сърбия по футбол и женския състав на страната по волейбол, съобщава Gong.bg.
 
„Отношението е много добро, храната е фантастична. Само хотелът не е на необходимото ниво, каквото съответства на сръбския национален отбор по баскетбол, но тук са настанени всички спортни отбори. Ние сме настанени с националния им отбор по футбол до 21 години и националния им тим по волейбол за жени. Тук ще бъдат настанени и италианците, не е някакво отношение към нас. Аз съм бил в този хотел на двете ми гостувания като треньор на Левски и Лукойл Академик. Персоналът на хотела е изключително любезен и се чувстваме като у дома си”, сподели Тити Папазов за Gong.bgот сръбската столица.
 
Не е тайна, че Тити от години поддържа отлични отношения със старши треньора на сърбите – един от най-големите баскетболни специалисти в Европа Душан Ивкович.
„Ивкович два пъти ми се обади, за да пита как сме. Първо още снощи като пристигнахме и тази сутрин, за да пита как е била тренировката. Имаме уговорка да се видим в залата, защото той днес беше зает. До утре вечер сме съперници, но ако иска да се виждаме приятелски, ще се виждаме”, каза Папазов и добави:
„Сигурен съм, че ще играем добре. Изключително предизвикателство е да играеш пред 20 хиляди души. Аз лично признавам, че ще ми се случи за първи път като треньор, а пък смятам, че и на играчите не им се е случвало толкова често като изключим Калоян, Филип и Тошко, които са играли в Испания. Другите баскетболисти не са играли пред толкова публика. Това е изключително като чувство. Ако сърбите бяха толкова извънземни нямаше да играят квалификации, а щяха да са на Олимпиадата в Пекин.
Нещата са много прости. От оставащите пет мача трябва да спечелим минимум два и за да ни бъде лесно, трябва да търсим победа още в първия мач. Ние сме респектирани от името на Сърбия, но самият факт, че и те участват в тази квалификация като нас и това, че допуснаха загуба във Финландия подсказва, че не са непреодолим отбор. Естествено те са фаворит в този двубой и ще имат сериозно домакинско предимство. Абсолютно всички пропуски са раздадени и ще има 20 хиляди зрители на този двубой, което е рядко срещано в европейския баскетбол. Смятам, че ние имаме своите шансове. По никакъв начин не се притесняваме. Имаме много добър старт до момента, но той ни задължава да защитим добрите си игра със същото представяне в „Белградска арена”. Дали това ще е достатъчно да спечели, ще покаже времето, но ние сме с ясното съзнание, че отборът на Сърбия е добър, но не непреодолим съперник. Очакваше се Сърбия и Италия да са фаворити, а сега ние до голяма степен сме заменили Италия в тази роля и е нормално да сме в приповдигнато настроение. То се базира първо на резултатите и второ – на играта, с която побеждаваме, защото ние не побеждаваме случайно. Винаги съм твърдял, че разполагаме с добри играчи, но трябваше да се промени тяхното мислене, манталитет и самочувствието им на терена. По една или друга причина в последните години българските баскетболисти бяха третирани като втора ръка и това се отразяваше на всички нас. Сега успехите несъмнено помагат, за да бъде пречупено това мислене. Ние трябва да вземем от двете гостувания минимум единия мач. Кой от двата ще бъде, за нас е без значение, но най-добре да са и двата”, заяви Папазов.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи