Пини Гершон: Предстои най-тежкият мач


Пини Гершон: Предстои най-тежкият мач
Пини Гершон (Gong.bg)
02-09-2008 18:31 | Gong.bg

Националният ни селекционер по баскетбол Пини Гершон коментира от Белград, че най-вероятно утрешната среща със Сърбия в евроквалификациите ще е може би най-тежката в групата ни. Старши треньорът и неговият щаб пък тази сутрин се занимаваха с уреждането на по-добри условия за пътуването и престоя в Унгария, където е следващото гостуване на мъжкия ни състав.

„След тежкото пътуване вчера имахме кратка, но полезна тренировка. Мисля, че тази сутрин сме възстановени. Работихме върху разузнаването на съперника и довечера ще тренираме в „Белградска арена”, сподели Пини Гершон за Gong.bg от сръбската столица и добави:
„От сутринта се занимаваме с пътуването до Унгария. Изпратили са ни в един северен град, който даже е трудно да намерим на картата. Настанили са ни на 30 километра от залата, което на почти 150 километра от Будапеща. Опитвахме се да намерим може би по-добър хотел и по-добри условия, защото това пътуване е много важно и трябва да направим най-доброто за играчите. Изглежда всички се опитват да направят пътуването по-трудно за нас и вместо да се концентрираме само върху баскетбол, се фокусираме върху условията. Опитваме се да извадим тази тема от умовете на играчите и дано се справим добре”.
 
Двубоят утре е от 21.30 часа българско време в зала „Белградска арена”.
 

„Сърбите не са един от фаворитите. Те са големият фаворит. Имат по двама много добри играчи на всяка позиция. Биха Италия като гост. Изглежда ни предстои най-тежкият мач в групата не само заради противника, а и заради феновете. 20 хиляди души ще ги подкрепят. Няма да е лесно, но ще се опитаме да направим най-доброто, за да се държим в мача до последната четвърт и тогава да се опитаме първо да спечелим, а ако не – то поне да запишем добър резултат, което да ни помогне в бъдеще”, заяви наставникът на баскетболния ни отбор Пини Гершон за Gong.bg.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи