Петко Маринов: Ще се постарая с новите момичета да постигнем нещо


Петко Маринов: Ще се постарая с новите момичета да постигнем нещо
Лукойл Нефтохимик (сн. Bourgasfootball.com)
02-09-2008 23:33

От два дни баскетболистките на “Лукойл Нефтохимик” водят занятия преди новия сезон. Старшията Петко Маринов има на разположение куп нови състезателки, част от които за първи път ще облекат екипа на бургаския отбор, докато Дион Браун, Силвия Пеева и Елена Йоловска и преди са играли в Бургас. Старши треньорът Петко Маринов бе любезен да даде кратко интервю.
 
Г-н Маринов, всеки нов сезон е свързан с нови надежди и както виждам, операцията, която сте предприели, “пълна промяна”, наистина е факт. Ще видим един нов “Лукойл Нефтохимик”?
„Операцията е и малко принудителна. Много момичета получиха изгодни предложения и напуснаха, други пък ние ги освободихме. Винаги започваме с надежди и горе-долу ги отстояваме. Дано и тази година да е така. Привличаме някои състезателки като Елена Йоловска, Дион Браун и Силвия Пеева, които и преди са били тук. Една американка – ново момиче, дойде на проби при нас – Рейчъл Войдовски. Тя е за 10 дни тук, но си мисля, че ще я оставим за по-дълъг период, защото времето е твърде кратко. Едно момиченце от украинския национален отбор, Олена Самбурска, също е при нас, има договор. Взехме няколко състезателки и от нашия девически отбор, така че мисля, че правим един конгломерат от няколко опитни и млади момичета. Мисля, че тази година нашето първенство ще е много по-интересно от мъжкото.”
 
Ще успеете ли с тези нови попълнения да преследвате обичайните цели – първо място в шампионата, както и купата на страната?
„Ние не можем да имаме други цели. “Дунав” привлякоха Костова, Топалова и две американки. “Стара Загора” са традиционно силни. “Монтана” направиха много добър отбор, Жанет Жельова и Ивелина Вранчева. Агнеса Дойчинова, Светла Асенова отиват в “Миньор” /Перник/. Зоя Станоева също май отива там, макар че аз исках да я върна при нас. Камелия Михалкова е там, чувам че и Диана Найденова ще ги подсили. Мисля, че ако те направят този отбор, те ще са отборът с най-много шансове за шампионската титла, защото знам как се играе в Перник. Хубаво е да има голяма конкуренция, която да породи едно интересно първенство.”
 
Относно селекцията това, което пожелахте, тук, в Бургас ли е?
„Тази година аз не съм участвал пълноценно в този процес по много причини. Имах и няколко лични трагични моменти Ще се постарая с тези момичета да постигнем нещо.”
 
Възможно ли е в хода на подготовката към вас да се присъединят и други нови попълнения?
„Всичко е възможно, стига да има желание и средства.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи