Oтборът на Тони-7 започна подготовка за новия сезон


Oтборът на Тони-7 започна подготовка за новия сезон
Христов събра отбора за подготовка за новия сезон
03-09-2008 02:36

От началото на тази седмица отборът на Тони 7 започна подготовка за новия шампионат. Момичетата тренират двуразово като сутрешната занимания се провеждат на модерния стадион „Хаджи Димитър” на ОФК"Сливен 2000". Следобяд тренировките са в зала "Васил Левски", в която и в момента текат довършителни ремонти, за да може да отговаря на всички изисквания за предстоящия сезон.
 
Подготовката вече втори ден  върви по програмата която са начертали старши треньора Ивайло Христов и изпълнителния директор Стефан Михайлов. Тя предвижда да се тренира комбинирано стадион/зала до края на седмицата. По-късно днес отборът ще направи поход до местността "Карандила" в блозост до Сливен. В края на седмицата отборът заминава на осем-дневен лагер на море, който ще се проведе на къмпинг "Нестинарка"до град Царево. На лагера ще присъства и изпълнителния директор Стефан Михайлов и ще бъдат определени приоритетите на клуба за стартиращия сезон при жените и подрастващите.
 
От клуба се надяват, че на предстоящия жребий за новото първенство в женската А група, отборът на Тони 7 ще бъде домакин на 25 октомври, когато стартира шампионата. Това ще е предпоставка за голям спортен празник в града под сините камъни, защото тогава футболният отбор на Сливен е домакин на Левски, което ще бъде добър повод феновете да подкрепят и баскетболния отбор в спортната зала в града. Желанието на ръководството на клуба е да върви по стъпките на футболните си колеги, които в момента са хита на сезона във футболната ни група.
 
За тази цел са привлечени нови състезателки в отбора и заедно смомичетата от миналата година ще се цели изграждането на един боеспособен отбор. Всичко върви по начертания план за развитие на женския баскетбол в града.
 
Новите имена в отбора на Тони 7 са Цветелина Стойчева от Левски, Мария Байчева от Дунав Еконт, Пенка Гьокова от Академик Пловдив, Гергана Симова от школата на клуба и Гергана Колева от НСА. Последната е подписала договор с клуба, но при изгодна оферта от чужбина ще бъде пусната от ръководството.
 
От миналогодишния отбор остават остават Виктория Стойчева, Радостина Рашева, Деница Минчева, Неделина Тенева, Станислава Стойчева, Цветелина Кременлиева и Пепа Калайджиева.
 
Водени са разговори с лидера на отбора от последните три години Ели Младенова отново да бъде част от тима, но все още се чака нейното решение.
 
„Изключително съм доволен от начина по който тренират момичетата в отбора, стараят се много”, каза Ивайло Христов. „Поне откакто съм треньор не ми се е случвало да попадам на толкова сплотен колектив. Чувствам се много щастлив, че съм треньор именно на тези момичета. И да си призная всяка тренировка с тях ми доставя невероятно голямо удоволствие, когато се събираме в залата. От 10 години чаках този момент. Аз съм идеалист и отговорно мога да кажа, че бъдещето ми в баскетбола ще бъде свързано с тези момичета. Няма как да не е така, след като те ми доказват всеки ден че не съм сбъркал в преценката си за тях. Искам също да кажа, че имаме невероятен спонсор в лицето на Калоян Ганев –представител на автомобилния гигант TOYOTA за Сливен,чиято фирма и тази година ще помага на клуба ни.
Непонятно за мен е отсъствието на най-добрата състезателка на Тони-7 за миналия сезон Мария Радойчева, която вчера трябваще да бъде с отбора на първата тренировка за новия сезон.”
 
Във втория етап на подготовката в клуба се очакват да се пресъединят още две по-опитни състезателки с което селекцията вече ще предобие завършен вид. Тя обаче няма да е приключила и в тима ще се търсят още класни баскетболистки, които да дадат още по-голямо самочувствие на младите в отбора.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи