Христина Герджикова ще играе в Лукойл Нефтохимик


Христина Герджикова ще играе в Лукойл Нефтохимик
Христина Герджикова ще играе в Бургас
03-09-2008 18:31

18-годишната Христина Герджикова ще играе в Лукойл Нефтохимик от новия сезон. Тя вече води пълноценна подготовка в бургаския клуб и ще бъде част от отбора през 2008/09.


Високата 183-сантиметра баскетболистка игра през последния сезон в отбора на Дунав Еконт. Тя бе пусната в игра в 20 мача и правеше средно по 1.7 точки и 1.5 борби за 8.4 минути във всеки един от тях.
 
Герджикова е седмото попълнение на Лукойл Нефтохимик през новия сезон. Преди нея в отбора се завърнаха Силвия Пеева, Елена Йоловска и Дион Браун, а освен тях договори подписаха и украинката Олена Самбурска и Тони Николова, а втората американка Рейчъл Войдовски предстои да бъде одобрена от ръководството на клуба.
 
В същото време се разбра, че Браун е пристигнала в Бургас и вече тренира с отбора.
Двата фаворита в държавното първенство за жени, отборите на Лукойл Нефтохимик и Дунав Еконт си размениха вече по няколко баскетболистки. Зорница Костова и Наталия Топалова са в Русе, а преди Герджикова още през изминалата зима в Бургас пристигна Даниела Георгиева.
 
От 20 септември Лукойл Нефтохимик заминава на лагер за 10 дни в Правец. Веднага след това те ще участват на силен турнир в Кипър и предстои уточняване относно ново участие в турнира на турския гранд Фенербахче.
 
Първенството в България стартира в края на октомври, а освен доминиращите през миналия сезон отбори на Лукойл Нефтохимик и Дунав Еконт, силни селекции стягат тимовете на Монтана 2003 и Миньор Перник.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи