Монтана 2003 привлече национален гард


Монтана 2003 привлече национален гард
Вранчева в Монтана 2003
03-09-2008 19:29

Ивелина Вранчева, която е част от националния женски тим на България се завръща в България и ще играе в отбора на Монтана 2003. Плеймейкърът игра през последните два сезона в Севиеп Сегед в Унгария и дори попадна в идеалната петица на чужденците в най-добрата унгарска дивизия. Тя участва в 24 мача за отбора си и завърши средно със 9.7 точки и 3.4 асистенции във всеки един от тях. Отборът на Сегед игра и в турнира на ФИБА Еврокъп, където Вранчева вкара средно по 8.9 точки и подаде по 4.3 асистенции в 8 изиграни мача с тима си.
 
Преди да играе в Унгария, Вранчева бе в Испания, Турция и Израел. Това е първото й завръщане в България от 2003 година, когато тя заминава да учи във Florida International University.
 
Освен Варнчева, тимът от Монтана 2003 вече има в състава си за новия сезон Вера Перостийска, Румяна Николовска и Жанета Жельова. От миналогодишния тим остават основните състезателки и целите за новия шампионат значително са повишени.
 
Старши треньорът на отбора Славко Димитров обмисля серия от контроли преди началото на новото първенство, а дотогава Монтана 2003 ще тренира в собствената си зала в града.
 
Вранчева ще се присъедини към подготовката на отбора веднага след като приключи ангажиментите си към националния женски тим на страната и участието му в квалификациите за Евробаскет 2009 в Латвия.

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи