Пини Гершон: Не се предаваме, играем всеки мач за победа


Пини Гершон: Не се предаваме, играем всеки мач за победа
Пини Гершон на пресконференцията в Белград
04-09-2008 02:02 | Gong.bg

Националният селекционер на България по баскетбол Пини Гершон бе посрещнат с голямо уважение от сръбските журналисти след загубата на тима ни от домакините в европейска квалификация. Гершон се появи първи на пресконференцията след двубоя в зала „Београдска арена” и поздрави с познатото „Добър вечер” присъстващите представители на медиите.
 
„Поздравявам Сърбия за успеха. Бяха по-добри от нас през по-голямата част от мача. Поздравявам ви за това, че имате такава хубава зала, толкова добър отбор, такъв добър треньор и добри журналисти. За първи път виждам толкова пълна зала и затова имате такъв успешен спорт”, започна Пини Гершон. „Сърбия игра добра защита, която ни принуди да променим нашата система. Можем да преживеем загубата с тази разлика. Разбира се, не е лесно да се преживее една загуба, но като гледаме как вървеше мачът и това, че се върнахме в двубоя, това ни кара да мислим позитивно”, продължи израелският специалист с български корени.
 
Пини бе провокиран от сръбски журналист с въпрос за какво са се обзалагали с помощника му Тити Папазов по време на двубоя. Репортерът визираше момент от мача, когато Гершон подаде на Тити банкнота, а после си я взе, при изпълнението на наказателни удари от Данчо Бозов. „Ами това са единствените пари, които печеля в България”, отговори в типичния си стил 56-годишният наставник. Прословутото му чувство за хумор предизвика симпатии и след сръбските журналисти, които в края на пресконференцията го изпратиха с аплодисменти.
 
Според Гершон Сърбия остава абсолютен фаворит в нашата група А от евроквалификациите. „Имате най-добрия отбор в групата и не разбирам как загубихте от Финландия. Не ме разбирайте погрешно – ние няма да се предадем! По време на мач се мисли само за победата. За Унгария вече ще мислим от тази вечер. Дуда Ивкович ме покани на вечеря, така че ще си починем и утре ще мислим. Да ви кажа, ако можех да разменя двете пейки преди мача, щеше да е лесно, но аз съм горд с моите баскетболисти, защото постигнахме много като тим”, коментира още Пини Гершон след първото поражение за България в битката за класиране на Евро 2009.
 
Центърът Стефан Георгиев-Торо, който изигра добър мач за България и завърши с 10 точки плюс 8 борби каза: „Мисля, че напредваме. Имаме нов треньор – Пини Гершон и показваме израстване в тези евроквалификации. Днес завършихме двубоя по-добре, отколкото започнахме. Надяваме в следващия мач да победим.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи