Душан Ивкович: Заслужено победихме


Душан Ивкович: Заслужено победихме
Ивкович и Гершон след мача
04-09-2008 02:38

Старши треньорът на Сърбия Душан Ивкович:
„Мисля, че заслужено победихме. Бяхме под напрежение преди началото на този мач, тъй като играехме срещу един много добър съперник. Срещу един отбор, който имаше три победи в първите си три мача в групата. Те имаха отлична статистика от мачовете си досега. Играхме много добре в защита през първото полувреме, успяхме да спрем едно от техните оръжия – борбата в нападение, специално в тази насока Деян Иванов. България имаше средно по 14 борби в атака в първите си мачове, докато ние само по 7. Успяхме да попречим максимално на Джабер в играта му едно на едно, както и да спрем техните най-добри стрелци – Виденов и Стойков.
Добре бяхме разучили тяхното нападение, но пък ние в атака не бяхме достатъчно концентрирани, стреляхме прекалено много от тройката. Добре, че Величкович влезе в серия и вкара 6 общо.
Съжалявам, че не победихме с по-голяма разлика, а имаше предспоставки за това. След този злополучен мач с Финландия, се надявам, че това няма да се повтори и ще завършим подобаващо второто завъртане, което стартираме в събота срещу Италия.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи